01.07.2009. 09:53

U tkačnici teče šesti mesec kako tri radnika, u okviru realizacije projekta javnih radova, rade na zaštiti i očuvanju autentičnih razboja.

Pokrajinski sekretarijat za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova raspisao je 15. aprila javni poziv za prikupljanje projekta javnih radova na teritoriji APV za 2009. godinu.

U navodenim predmetima oglašavanja, tkačnica damasta je prepoznala svoje ciljeve u zaštiti i čuvanju kulturnog nasleđa i predala projekat na istu temu za upošljavanje šest radnika na 6 meseci. Okončanjem konkursa, preduzeće je po odluci komisije dobilo pravo na upošljavanje tri radnika.

Početak izvođenja javnih radova određen je za 17. avgust 2009. godine. Prema planu rukovodstva firme, zaposleni na javnom radu u tkačnici damasta dobili su sledeći program rada:

Prema sadašnjoj situaciji, program teče zadovoljavajući, ali je činjenica da je potreban veći broj ljudi i duži vremenski period da se u potpunosti urade radovi neophodni za očuvanje ovog jedinstvenog, industrijskog i kulturnog nasleđa.

Aktuelnosti

web design & development Tacit